La Guàrdia Civil ha detingut la primera tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Reus, Teresa Gomis (CiU), i practica diversos registres en totes les seus de Sagessa, empresa mixta dedicada a la sanitat, informa el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

La Guàrdia Civil ha detingut a Gomis, segons fonts pròximes a la investigació, en el marc del cas Innova, que instrueix el jutjat número 3 de Reus sota secret de sumari des de fa més de dos anys.

També s'estan practicant 25 registres simultanis en els partits judicials de Reus, Amposta, Tarragona i Valls a càrrec d'un centenar d'agents de la Guàrdia Civil.

S'investiguen delictes de falsedat documental, prevaricació, malversació de diners públics, suborn, tràfic d'influències i blanqueig de capitals i, com a resultat d'aquests registres, s'ha detingut a diverses persones, que passaran a disposició judicial en els pròxims dies.

La comissió judicial formada pel jutge instructor, la secretària judicial i un interventor de la Intervenció General de l'Administració de l'Estat ha liderat el registre a l'Hospital de Reus.

Els registres es practiquen en totes les seus del grup Sagessa; a l'Hospital comarcal d'Amposta; a l'Ajuntament de Reus; a l'Ajuntament de Cambrils i a l'Institut Pere Mata de Reus.

També a la seu de Tarragona de l'empresa Activa Mútues 2008, en l'empresa Ambulàncies Reus i en diverses empreses privades relacionades amb el món de la sanitat a Tarragona i Reus i en els domicilis de les persones implicades.

Igualment, s'ha requerit documentació a altres empreses privades i a l'Ajuntament de La Torre de l'Espanyol (Ribera d'Ebre).

Les diligències practicades avui formen part de la peça 4 del conegut com a cas Innova, que se centra a l'Hospital de Sant Joan de Reus.

De la seva banda, Gomis ja està imputada en la peça separada número 1 per la liquidació de l'empresa mixta Shirota, dedicada a la investigació nutricional i que va avalar l'antic equip de govern (PSC-ERC-ICV) amb 3 milions d'euros.

L'empresa no va poder afrontar els seus deutes, l'aval es va executar ja amb el nou equip de govern (llavors CiU-PP i ara CiU) i Gomis està imputada per insolvència punible.

Les actuacions, que es troben sota secret de sumari, compten amb la participació, en funcions d'auxili judicial, de personal de la Intervenció General de l'Administració de l'Estat (IGAE) i de l'Agència Estatal de l'Administració Tributària (AEAT), i estan sent coordinades pel jutjat d'Instrucció número 3 de Reus ( Baix Camp).