La plataforma política Construïm va criticar a Twitter l'últim viatge als EUA d'Artur Mas, al qual va retreure que no havia aconseguit cap fotografia amb un "càrrec important", un missatge del qual es va desmarcar el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida. Construïm és una plataforma que va impulsar el líder d'Unió en un primer moment, encara que després va deixar la seva direcció a d'altres persones alienes al partit. A Twitter, aquesta entitat va publicar: "realitat: l'últim viatge de Mas als EUA és la primera vegada en què un president de la Generalitat no aconsegueix cap foto amb cap càrrec important".

El missatge va generar malestar a les files convergents i també entre alguns dirigents d'Unió, entre ells, Antoni Castellà, que va afirmar en la mateixa xarxa social que Construïm eren "adversaris" d'Unió. Castellà, de perfil sobiranista, va qualificar de "patètic" el comentari de Construïm, tenint en compte, va dir, que la reunió de Mas amb el governador de Califòrnia s'havia suspès per la mort de la germana del dirigent nord-americà.

Duran va apaivagar especulacions sobre si ell podia estar darrere d'aquestes crítiques: "m'adverteixen que m'atribueixen directament o indirectament tuits de Construïm i és radicalment fals", va subratllar a Twitter. El democratacristià va assegurar que no tenia "res a veure" amb els missatges ni amb "cap pronunciament" de Construïm, perquè aquesta plataforma tenia "vida pròpia i jo sóc d'Unió", va recalcar. "No sóc dels que m'acostumo a amagar sota d'etiquetes o noms d'altres", va afegir Duran.