La presidenta del PP de Madrid, Esperanza Aguirre, va confessar ahir que ha defensat davant el president del Govern, Mariano Rajoy, la seva opinió "absolutament personal" que el "més convenient" per a Espanya seria que fes coincidir la data de les eleccions generals amb les catalanes del setembre.

Després de la reunió del Comitè de Direcció del PP de Madrid, Aguirre va indicar que va comunicar personalment a Rajoy la seva preferència sobre aquest avançament al 27 de setembre. "Personalment i sense tenir totes les dades, les informacions, els dictàmens, els coneixements que té el president, he arribat a pensar que seria més convenient per a Espanya que es fessin coincidir amb les catalanes", va indicar la presidenta del PP de Madrid. La portaveu del PP a l'Ajuntament de Madrid va eludir explicar la postura de Rajoy davant aquesta opinió, al·legant que no explica converses personals. Aguirre tampoc va respondre expressament a la pregunta dels periodistes sobre si creu que el president del Govern i del PP té el suport majoritari del partit. "Doncs no sé què dir-li, es veurà molt clar la setmana que ve en la conferència política", va indicar al respecte d'això.

Tot i això, el vicesecretari de Sectorial del PP, Javier Maroto, va assegurar ahir que "no hi haurà sorpreses" sobre un possible avançament electoral, i va assenyalar que la convocatòria "no ha d'estar només sotmesa a la conveniència o no d'oportunitats que hi pugui haver en relació a altres" cites electorals, com les eleccions catalanes. Per contra, ha assenyalat, la data electoral ha d'estar marcada pel compliment dels compromisos del Govern que encara té pendents.

En qualsevol cas, va assenyalar que la concreció de la data la marcarà el president del Govern, Mariano Rajoy, quan ho consideri oportú.