El jutjat de primera instància i instrucció 6 d'Arganda del Rei ha acordat el sobreseïment provisional de la querella presentada pel PP pel cas Amunt, per la qual estaven imputats l'exdiputada d'IU Tania Sánchez i l'alcalde de Rivas Vaciamadrid, Pedro del Cura, entre d'altres.

Segons va informar el Tribunal Superior de Justícia de Madrid, la magistrada acorda l'arxiu provisional de les actuacions en no estimar l'existència de suficients indicis de la perpetració dels delictes investigats, a més de no admetre l'ampliació de la querella presentada pel PP.

El PP denunciava la suposada comissió de prevaricació, tràfic d'influències i malversació de cabals públics en l'adjudicació de contractes a la cooperativa Arriba, de la qual era soci i administrador únic Raúl Sánchez, germà de Tania Sánchez, llavors regidora a la localitat de Rivas.

L'exdiputada va ser citada a declarar el 23 de juny per explicar un dels contractes que l'Ajuntament de Rivas va adjudicar el 2008 per valor de prop de 137.000 euros al seu germà, Héctor Sánchez.

Va negar davant el jutge que ella sabés que l'expedient en què no es va inhibir incloïa una empresa del seu germà, i en arribar al jutjat va dir que estava "tranquil·líssima" i satisfeta per poder explicar les "falsedats" en què es basava la querella presentada pel PP.

En la causa també s'investigava a María Abril Barceló Candela i Yolanda Pérez Díaz, funcionàries del Consistori; Héctor Sánchez Melero, adjudicatari de contractes i ajudes promogudes per l'Ajuntament, i Raúl Sánchez Herranz, pare de Tania Sánchez i exregidor de l'Ajuntament.

Després de la querella presentada pel PP, la magistrada va obrir les corresponents diligències prèvies i va citar a declarar, com a querellats, els interessats els 24 i 25 de juny passats.