Regió 7

Ultimen a Viena un acord històric sobre el programa nuclear d´Iran

14.07.2015 | 00:00
Reunió celebrada ahir per buscar un acord amb Iran
Reunió celebrada ahir per buscar un acord amb Iran

Les negociacions sobre la qüestió nuclear iraniana es trobaven al tancament d'aquesta edició en la recta final. A mesura que passaven les hores anaven creixent els rumors i filtracions diplomàtiques que apuntaven cap a un possible acord en les negociacions nuclears entre l'Iran i el Grup 5+1 (Rússia, Xina, França, Estats Units i Regne Unit més Alemanya). Això no obstant, el ministre iranià d'Afers Estrangers, Mohammad Yavad Zarif, va descartar al tancament d'aquesta edició que les negociacions es tanquessin ahir mateix. Segons l'agència oficial de notícies iraniana IRNA, Zarif va fer un gest típic persa que vol dir "no" quan diversos periodistes del seu país li van consultar sobre si es tancaria el llarg procés negociador.
La televisió iraniana va informar a més que els líders negociadors mantindrien reunions durant tota la nit per veure si arribaven a un acord. En cas que efectivament s'hagués aconseguit un acord, avui al matí es farà públic un comunicat conjunt amb el resultat de les negociacions. L'objectiu final d'un acord durador amb l'Iran és limitar la seva capacitat atòmica i assegurar que la República Islàmica no pugui fabricar una bomba nuclear. A canvi de les limitacions al programa nuclear iranià, que han de ser verificades per l'ONU, la comunitat internacional està disposada a donar suport a un programa nuclear civil a l'Iran i aixecar les mesures punitives que pesen sobre el país.
Per la seva banda, la Casa Blanca va obrir la porta a estendre el termini per arribar a un acord sobre el programa nuclear iranià, mitjançant l'ampliació d'un acord previ.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Centenars de persones demanen el «no» a Rajoy davant de la seu de Ferraz

Centenars de persones demanen el «no» a Rajoy davant de la seu de Ferraz

Els manifestants sol·liciten la celebració d'un Congrés extraordinari i unes primàries per elegir...

Mas demana Rajoy «canviar de xip» i passar del «no» al diàleg

Mas demana Rajoy «canviar de xip» i passar del «no» al diàleg

El líder del PDECat retreu als socialistes que no hagin protagonitzat el "canvi" que prometien i...

Mor un camioner a Castella i Lleó a l´explotar-li una roda mentre la canviava

La víctima, de 49 anys, va quedar atrapat sota el seu vehicle quan la roda va fer explosió

Enllaços recomanats: Premis cinema