El coordinador general de CDC, Josep Rull, ha avançat que en l'acte d'aquest vespre al Museu d'Història de Catalunya per presentar l'acord per una llista conjunta independentista es farà públic el full de ruta i el programa electoral. En canvi, segons ha explicat en declaracions a Catalunya Ràdio, no s'entrarà en el detall dels noms que formaran part de la candidatura perquè encara s'estan decidint i tampoc s'anunciaran els caps de llista per Tarragona, Lleida i Girona. Segons Rull, l'objectiu és explicar que el procés de transició tindrà en compte la viabilitat financera, el reconeixement internacional, la seguretat jurídica i l'ordre interior.

Segons Rull, el més rellevant que s'explicarà en l'acte d'aquest dilluns al vespre és el full de ruta i el programa electoral amb el què la candidatura formada per CDC, ERC i les entitats sobiranistes es presentaran el 27-S. És a dir, fer públics els passos que se seguiran a partir del 28 de setembre si aquesta candidatura guanya les eleccions.

El coordinador general del partit ha explicat que es vol donar confiança als ciutadans i explicar com serà el procés de transició. Un procés que, segons ha garantit, tindrà en compte la viabilitat financera, el reconeixement internacional, la seguretat jurídica, i l'ordre interior, és a dir, assegurar que funcionin tots els serveis bàsics. "Ho tenim tot pensat i ho volem explicar bé", ha conclòs.

En canvi, ha avisat que aquest dilluns no es faran públics els caps de llista per Tarragona, Lleida i Girona perquè és una qüestió que encara no està tancada. Segons Rull, es tracta d'un "procés gradual" i ha recordat que fa només una setmana que es va arribar a l'acord per una llista conjunta independentista.