Ara Madrid i el PSOE han arribat a un acord per incloure modificacions al polèmic web Madrid Versión Original (MVO), com evitar mencionar els periodistes autors de les informacions que desmenteixin, tot i que l'alcaldessa Manuela Carmena, ha insistit després que la pàgina "no canvia" i que seguirà emetent i ampliant informació i publicant aclariments.

A primera hora del matí l'Ajuntament feia públic un comunicat conjunt de Carmena i el portaveu socialista, Antonio Miguel Carmona, en què anunciaven que el web evitarà fer esments a periodistes, arguments ad hominem o mencions específiques a professionals.

"Quan es tinguin més dades sobre el seu funcionament s'avaluarà la seva operativitat i, si no fos així, l'Ajuntament de Madrid estaria disposat a seguir duent a terme les modificacions convenients", afegia. En aquest comunicat l'alcaldessa confiava que el web "enriqueixi" la informació municipal, i lamentava "no haver sabut comunicar-la amb la precisió que hauria estat desitjable, cosa que ha pogut dur a que la seva creació s'entengués com una desconfiança en els mitjans".

Carmona assegurava que el PSOE estava "satisfet" pels canvis que s'introduiran, i anunciava que "vetllarà" pel bon funcionament de la informació municipal i el dret a la informació. Però una estona després la mateixa alcaldessa publicava un tuit al seu compte de Twitter en què assegurava que el web "no canvia", encara que "estarà obert a revisió i millora com totes les decisions que prenem". "La web MadridVO segueix endavant, està dins del nostre compromís d'enriquir la informació municipal", afegia l'alcaldessa en un altre tuit. Rita Maestre, portaveu d'Ara Madrid, va insistir en la mateixa idea.

Segons la portaveu del PP a l'Ajuntament madrileny, Esperanza Aguirre, "després de raons entre Carmena, Carmona i Maestre, el que està clar és que no pensen treure ni canviar MVO", un web "sense precedents" en la història democràtica i amb el qual, segons el PP, l'equip de Carmena "ensenya la poteta totalitària".