Procés Constituent, la formació liderada per la monja Teresa Forcades i l'economista Arcadi Oliveres, va decidir ahir dissabte no presentar-se finalment a les eleccions del 27-S. 214 participants de l'Assemblea General Extraordinària, celebrada a Cornellà, van votar que preferien no presentar-se, 60 volien unir-se a la CUP-Crida Constituent i 35 van manifestar que volien anar en solitari als comicis. Aquesta votació es va fer just després d'una altra en què la majoria -el 60,6% dels participants- havien triat no unir-se a la confluència d'esquerres Catalunya Sí que es pot, que aglutina membres de Podem, ICV i Esquerra Unida.

Pel que fa a la segona votació, Forcades va defensar que Procés Constituent es presentés en solitari a les eleccions. D'altra banda, Oliveres va defensar que la formació no es presentés als comicis, l'opció que finalment es va imposar per majoria en les votacions.

Segons van informar des de Procés Constituent, la posició que van aprovar no descarta "la possibilitat de demanar el vot per a les candidatures rupturistes en el terreny social i nacional" ni la possibilitat que els membres de la formació "hi participin" i donin suport a títol individual.

A la primera votació referent a unir-se a la confluència, el 34,7% havien manifestat el seu desig d'unir-se a la llista liderada per l'activista Lluís Rabell, i un 4,4% havia votat en blanc.

El líder de la candidatura Catalunya Sí que es pot, l'activista Lluís Rabell, va definir divendres el moviment de Teresa Forcades com un "component necessari" de la confluència.