El Partit Popular Català (PPC) ha apostat per l'exalcalde de Badalona Xavier García Albiol com a cap de llista en les pròximes eleccions del 27-S en substitució de l'actual presidenta d'aquest partit, Alícia Sánchez-Camacho, mentre que la número dos a la llista serà l'advocada Andrea Levy.

La substitució de Sánchez-Camacho per García Albiol va ser ratificada ahir pel comitè executiu del PPC, en una reunió en la qual també van ser aprovats altres canvis en els càrrecs de direcció del partit.

García Albiol va ser fins al mes de maig passat alcalde de Badalona, la tercera ciutat de Catalunya per habitants i tradicional feu electoral socialista, i, malgrat guanyar amb comoditat aquests comicis, va ser desbancat per una coalició d'esquerres amb el suport extern del PSC.

Per la seva banda, Andrea Levy va ser nomenada recentment vicesecretària d'Estudis i Programes del Partit Popular.

Altres canvis aprovats ahir per l'executiva del PPC van ser els que afecten Enric Millo, que ocuparà la vicesecretaria general d'acció política i comunicació i seguirà sent el portaveu al Parlament, mentre que Jordi Cornet dirigirà la campanya electoral, i Juan Millán serà el vicesecretari d'estudis i programes.

En una compareixença pública produïda després de la reunió del comitè executiu, Sánchez-Camacho va donar a conèixer la seva pròpia substitució, que va justificar per la necessitat de disposar "d'una candidatura de renovació capaç de fer arribar el nostre missatge amb tota claredat a la societat catalana".

Segons Sánchez-Camacho, que continuarà sent presidenta del PPC fins al pròxim congrés previst per al 2016, va dir que "l'objectiu és tenir un partit reforçat per afrontar unes eleccions vitals per a Catalunya, però també per a Espanya".

Xavier García Albiol, per la seva banda, va agrair la confiança dipositada en ell pel partit, i també va dir tenir el convenciment que el PPC pot donar "la sorpresa" el proper 27-S.