Els casos de discriminació per homofòbia als centres escolars de Catalunya estan creixent i ja suposen el 8,4% de totes les denúncies que rep l'Observatori contra l'Homofòbia de Catalunya (OHC), que ha fet públic un estudi sobre la LGTBfobia.

Segons el president de l'Observatori, Eugeni Rodríguez, les discriminacions en l'àmbit de l'ensenyament no només afecten els nois homosexuals, sinó a tot el col·lectiu LGTB. Rodríguez ha alertat de l'existència de grups de joves i adolescents incontrolats que insulten i vexen persones LGTB al carrer, especialment homes gais.

Per primera vegada en molts anys, segons Rodríguez, s'han registrat 3 casos en els últims 3 mesos, localitzats principalment en el districte de Sant Andreu de Barcelona. Segons l'estudi de l'Observatori Contra l'Homofòbia, les denúncies per discriminació per raó d'orientació sexual a la feina és el fet més denunciat pel col·lectiu LGTBI de la ciutat de Barcelona.

La capital catalana és el municipi de Catalunya que més denúncies ha registrat en l'OCH, concretament el 48% del total.

El col·lectiu més discriminat són els homes gais (69% del total de les denuncies). Les dones lesbianes representen el 16%, els transsexuals l'11% i les bisexuals representen un 4%.