Regió 7

El TS avala la multa de 10 milions a Red Eléctrica per una apagada a Barcelona

El juliol del 2007, un incendi va deixar més de 300.000 usuaris sense servei durant tres dies

04.08.2015 | 00:00

El Tribunal Suprem va confirmar ahir la multa de deu milions que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) havia imposat a Red Eléctrica per l'apagada del 23 de juliol del 2007 a Barcelona, que va deixar sense servei 323.000 usuaris tres dies.
La sala contenciosa administrativa va rebutjar el recurs que havia interposat la companyia contra la sentència del TSJC, que va rebaixar al seu torn d'onze a deu milions la sanció que li havia fixat la Generalitat per una infracció molt greu per equiparar-la amb l'aplicada a Fecsa-Endesa.
Segons havia dictat l'alt tribunal català, Red Eléctrica "va infringir l'obligació legal de garantir la continuïtat del subministrament elèctric, ja que sent titular de la línia de 220 quilowatts va incomplir l'obligació de mantenir-la en les adequades condicions". La històrica apagada, ocorreguda a final de juliol de 2007, va començar a la subestació de Collblanc de Barcelona amb la caiguda d'un cable de Fecsa-Endesa sobre les instal·lacions de REE, la qual cosa va derivar en un incendi en la subestació de Maragall propietat d'aquesta última companyia.
Les dues empreses es van responsabilitzar mútuament de l'apagada, però la Generalitat va acabar multant tant REE com a Fecsa Endesa a onze i deu milions, respectivament. El TS va avalar la valoració que havia donat el TSJC a les proves pericials sol·licitades per la companyia sobre l'origen de l'incendi de la subestació de Maragall i el funcionament del sistema de protecció de les instal·lacions de transport d'energia elèctrica. I va concloure que les pericials no desvirtuaven l'anàlisi efectuada pel Col·legi Oficial d'Enginyers Industrials de Catalunya i per la Comissió Nacional d'Energia.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Centenars de persones demanen el «no» a Rajoy davant de la seu de Ferraz

Centenars de persones demanen el «no» a Rajoy davant de la seu de Ferraz

Els manifestants sol·liciten la celebració d'un Congrés extraordinari i unes primàries per elegir...

Mas demana Rajoy «canviar de xip» i passar del «no» al diàleg

Mas demana Rajoy «canviar de xip» i passar del «no» al diàleg

El líder del PDECat retreu als socialistes que no hagin protagonitzat el "canvi" que prometien i...

Mor un camioner a Castella i Lleó a l´explotar-li una roda mentre la canviava

La víctima, de 49 anys, va quedar atrapat sota el seu vehicle quan la roda va fer explosió

Enllaços recomanats: Premis cinema