El grup gihadista Estat Islàmic (EI) va assumir ahir l'autoria d'un atemptat suïcida contra una mesquita de les Forces de Seguretat d'Emergència a la província d'Asir en què van morir almenys 13 persones. Aquest és el segon atac d'aquestes característiques perpetrat per l'EI a l'Aràbia Saudita, després que el 22 de maig un suïcida matés una vintena de persones quan va detonar els explosius que portava a sobre en un temple xiïta, a la província d'Al-Qatif.

L'atac d'ahir, ocorregut a la ciutat d'Abha (sud-oest del país), va ser protagonitzat per un terrorista identificat amb el nom d'Abu Sinan al-Naydi, que va aconseguir saltar-se els llocs de seguretat al voltant de la mesquita.

Segons un breu comunicat difós per l'EI, l'autenticitat del qual no ha pogut confirmar-se, el suïcida portava adossat al cos un cinturó d'explosius.

El canal de televisió estatal Al Ijbariya, que en un primer moment va parlar de 17 policies morts, va indicar que en el moment de l'explosió l'assaltant estava al centre de la sala d'oració.