El candidat de Catalunya Sí que es pot, Lluís Rabell, va estendre ahir la mà a ERC i CUP per formar una majoria d'esquerres després del 27-S, ja que després les dues formacions "hauran d'escollir" entre fer president a Artur Mas o permetre una "majoria social d'esquerres" liderada per la seva candidatura.

En una entrevista, Rabell va considerar que tant ERC com el candidat de Junts pel Sí, l'exeurodiputat d'ICV Raül Romeva, han fet una "aposta equivocada" al formar part d'una llista unitària dissenyada, segons el seu parer, per "amagar" una "força desgastada" com CDC i el president català, Artur Mas.

Per a Rabell, CDC ha aprofitat la "bona voluntat de molta gent" per evitar presentar-se "a cara descoberta" i està usant una "aspiració legítima per intentar recuperar el Govern, sense sotmetre's al balanç de la seva política ni explicitar el seu programa", amagant-se rere figures de la societat civil, que "no governaran".

És per això que va lamentar l'"equivocació" de Romeva en pensar que l'esmentada proposta "pot desbloquejar la situació actual, quan és el contrari, pot abocar a un bloqueig, perquè dóna per amortitzat el dret a decidir i perd la possibilitat d'arrossegar a una gran part de la societat catalana", va afirmar Rabell.

Però també va lamentar que ERC "hagi caigut presonera de l'imaginari de veure la possibilitat d'accedir a la independència per un camí recte i fàcil", i hagi acabat sent "víctima del seu propi discurs i subsumida en aquesta llista".

El candidat de Catalunya Sí que es pot va lamentar que el plantejament plebiscitari del 27S és una "equivocació i una maniobra, perquè es pretén esborrar tot matís polític".