Joan Josep Nuet, número 6 per Barcelona de la llista Catalunya Sí que es Pot, és taxatiu quan afirma que és "absolutament impossible" que la seva candidatura doni suport a una declaració unilateral d'independència, tot i que estan oberts a discutir sobre un procés constituent sempre que no el fagociti CDC. Amb la mateixa rotunditat, Nuet afirma que davant una eventual victòria de Junts pel Sí el 27-S, "sense majoria per descomptat", no abonaran un govern amb Artur Mas com a president o que estigui capitanejat per Convergència.

Això suposaria donar "continuïtat" a les mateixes polítiques de retallades i de corrupció dels últims anys i "repetir els mateixos errors". Per tant, queda descartat "completament". El que sí que podrien estudiar són possibilitats de govern amb ERC "o amb nosaltres mateixos", diu Nuet, molt optimista amb les possibilitats de la candidatura que agrupa Podem, ICV, EUIA i Equo, que encapçala Lluís Rabell.

Una forquilla que els permetria "ser clau" en un eventual procés constituent des de la posició de "centralitat" en la qual es reivindiquen. Perquè si una cosa veu clara Nuet és que el projecte d'Artur Mas no aconseguirà tampoc aquest cop majoria absoluta i no tindran més remei que mirar cap a l'esquerra, ja que a la dreta no tenen opció de "construir res" en estar del tot enfrontats amb PP i C's.

Un projecte que pot ser que ni tan sols continuï en peu sis mesos després de les eleccions -diu Nuet- perquè és un disseny fet per Convergència "a manera d'UTE (Unió Temporal d'Empreses) per poder sobreviure".