Regió 7

Inspeccionaran tots els productes químics i explosius emmagatzemats a la Xina

15.08.2015 | 00:00

Després dels dubtes que ha suscitat l'accident ocorregut dimecres a la terminal de contenidors de l'important port de Tianjin, el govern xinès va anunciar que es durà a terme una inspecció nacional dels productes químics i explosius emmagatzemats al país.
Aquesta decisió del Consell d'Estat va estar precedida per un article inusualment crític que va publicar el diari Global Times, controlat pel Partit Comunista de la Xina. "La tragèdia qüestiona la planificació en matèria de seguretat", titulava el rotatiu.
Les tasques d'extinció i rescat a la Nova Àrea de Binhai encara no han acabat. De moment hi ha 56 morts, entre els quals, 21 bombers, així com més de 700 ferits i un nombre indeterminat de desapareguts (probablement, treballadors immigrants).
Les causes de l'accident encara es desconeixen, tot i que la premsa oficial va informar de la detenció del màxim responsable de la companyia de serveis logístics Ruihai, propietària del magatzem on es van originar les explosions.
La construcció d'aquestes instal·lacions per a l'emmagatzematge de mercaderies perilloses viola clarament les regulacions xineses en matèria de seguretat, que estableixen una distància mínima d'un quilòmetre respecte dels edificis residencials o les vies principals de comunicació. En aquest cas, hi havia dos complexos d'habitatges, dos hospitals i diverses carreteres dins d'aquest espai mínim de seguretat.
Quan no havien passat ni 24 hores de l'accident de Tianjin i l'epicentre de les explosions continuava fumejant, es va divulgar que s'havia produït una altra important explosió en una fàbrica d'acer de la província nord-oriental de Liaoning, tot i que no es va informar de víctimes mortals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Mor un camioner a Castella i Lleó a l´explotar-li una roda mentre la canviava

La víctima, de 49 anys, va quedar atrapat sota el seu vehicle quan la roda va fer explosió

Què diuen les portades en paper d´aquest divendres?

Què diuen les portades en paper d´aquest divendres?

Fem un repàs als temes més destacats que podràs trobar als quioscos

Trump diu que només acceptarà el resultat electoral si guanya

Trump diu que només acceptarà el resultat electoral si guanya

Una instructora de ioga assegura que el candidat del partit republicà a ocupar la Casa Blanca la...

Puigdemont, disposat a anar la presó per celebrar el referèndum

Puigdemont, disposat a anar la presó per celebrar el referèndum

El President de la Generalitat, Carles Puigdemont, va explicar en una entrevista a la revista...

Enllaços recomanats: Premis cinema