El candidat del PPC a les eleccions catalanes, Xavier García Albiol, va reclamar ahir que, en les pròximes setmanes abans del 27-S, els empresaris catalans, col·lectius socials i fins i tot clubs esportius es pronunciïn de forma "clara" contra els "greus riscos" de la independència.

En una entrevista aEfe, Albiol va considerar que "l'empresariat i tots aquests sectors que d'una manera o una altra tenen molt a perdre amb la inestabilitat política i institucional han de pronunciar-se".

Encara que ha recordat que en les últimes setmanes s'ha pogut escoltar un "degoteig" de declaracions de l'empresariat català evidenciant "els dubtes i la preocupació" respecte a un hipotètic escenari de ruptura, l'exalcalde de Badalona va exigir que "en les últimes setmanes abans de les eleccions hi hauria d'haver pronunciaments molt més clars".

"Però no només dels empresaris", va incidir, sinó també d'altres entitats de Catalunya, quan falta poc més d'un mes per a uns comicis que la llista Junts pel Sí i la CUP plantejaran com unes eleccions en clau plebiscitària sobre la independència.

Va admetre així que li "agradaria escoltar els col·lectius de pensionistes pronunciar-se també sobre el risc que significa per al cobrament de pensions aquest procés d'inestabilitat rupturista". Com també, va afegir, "clubs de futbol i bàsquet sobre què opinen de l'hipotètic cas de ruptura i si això significaria haver de sortir de la Lliga de Futbol espanyola o de l'ACB". "Tots ens hem de pronunciar", va remarcar.

I és que, per al dirigent popular, "en uns moments en què a tot el món la tendència és unir grans projectes socials, de model de gestió i col·laboració entre diferents països, no té sentit plantejar processos de ruptura interns".

"Si volem que els catalans puguem seguir creixent des d'un punt de vista econòmic i social, l'única possibilitat que tenim és seguir anant tots junts", va dir.

Per Albiol, una ruptura significaria un "greu perjudici econòmic i social" i posaria en risc les pensions dels jubilats.