La jutgessa que investiga la fortuna oculta de l'expresident català Jordi Pujol ha remès a les autoritats andorranes una providència recordatòria de la comissió rogatòria que els va enviar al desembre de l'any passat reclamant informació sobre els comptes de la família Pujol al país pirinenc.

Després de més de vuit mesos sense rebre la informació requerida sobre els comptes que la família Pujol pogués tenir en bancs d'Andorra, la titular del jutjat d'instrucció número 31 de Barcelona, Beatriz Balfagón, ha enviat una providència de recordatori sol·licitant el compliment de la comissió rogatòria que els va remetre el 12 de desembre del 2014.

Fonts judicials han confirmat que les autoritats andorranes no han donat resposta a la petició de la jutge i per això els ha tornat a demandar la informació sobre els diners de la família Pujol a Andorra. La jutgessa recorda a les autoritats andorranes que les diligències que instrueix estan pendents de rebre aquesta informació o d'una resposta sobre les causes que impedeixen complir-la.

En la comissió rogatòria enviada a Andorra el desembre de l'any passat, la jutgessa demanava els comptes de la família Pujol al país, davant la sospita que aquests fons puguin procedir d'"abusos en l'alta funció pública" que va desenvolupar durant els seus anys de govern.

En aquesta comissió rogatòria, la jutge sol·licitava els moviments bancaris dels comptes de la dona de l'expresident català, Marta Ferrusola, i els seus fills Marta, Mireia i Pere a BPA i a Andbank.

La jutgessa, que va tramitar la seva petició "amb la màxima urgència" però que no ha estat atesa per Andorra, exposava les seves sospites que els fons de l'expresident puguin formar part d'"un circuit financer encaminat a dissimular el seu origen delictiu, en concret que poguessin procedir d'abusos en l'alta funció pública desenvolupada per Jordi Pujol i Soley, màxim responsable de l'administració autònoma catalana durant més de vint anys".