El coordinador federal d'IU, Cayo Lara, va ratificar ahir el "màxim suport" de la coalició a les candidatures d'unitat popular que s'estan teixint de cara a les generals i va precisar que "si Podem està per la labor serà un actor important en aquest procés".

En roda de premsa, després d'una trobada amb alcaldes i regidors de la formació, Lara va dir confiar que aquestes candidatures donin el "sorpasso" al bipartidisme, a qui consideren responsable de la "pèrdua dramàtica" de drets i va recordar que la suma de l'esquerra alternativa ha donat bons resultats en les grans ciutats.

Lara també es va referir a les pròximes eleccions a Catalunya i es va mostrar convençut que aquests resultats avalaran la candidatura d'unitat popular que allí s'està formant.

En relació a les eleccions del proper dia 27, Lara va dir que la campanya de la seva organització està situada en els problemes socials alhora que va criticar les polítiques tant del president del Govern, Mariano Rajoy, com del líder de la Generalitat, Artur Mas que, segons ell, "amaguen les seves misèries en les banderes".

Va incidir que IU no entrarà "en aquest joc" i va assenyalar que el problema de Catalunya es resol per la via del dret a decidir.

Per això, va reiterar que a Catalunya s'haurà de fer una política "seriosa, sòlida i fonamentada" on tots els actors tinguin la veu i els mitjans per portar al poble català l'opinió que cada un té. Va insistir que IU és partidària que "tots seguim junts" però, a més, va afirmar que si es fa un referèndum a Catalunya la majoria optaria per no trencar els llaços amb la resta d'Espanya. Els ciutadans catalans volen parlar i volen entendre, "no volen murs de silenci a l'altre costat", va dir.

En relació a la reunió d'ahir per ratificar les candidatures d'unitat popular, va assenyalar que el seu objectiu és "derrotar democràticament" a l'Executiu de Rajoy i "apartar-lo de la Moncloa", és a dir, "substituir al Govern per substituir les seves polítiques", i la millor manera de fer-ho, va dir, é a través de la suma de forces de l'esquerra alternativa