El Parlament britànic va rebutjar ahir una proposició de llei per autoritzar el suïcidi assistit a Anglaterra i Gal·les, que hauria permès als malalts terminals rebre ajuda mèdica per morir. 330 diputats de tots els partits van votar en contra de seguir tramitant la Llei del Suïcidi Assistit, davant 118 que hi estaven a favor, en la primera votació sobre aquest assumpte celebrada a la Cambra dels Comuns, amb 650 escons, des del 1997.

Aquest any, el Parlament va rebutjar una legislació semblant, si bé des de llavors han augmentat els casos de britànics malalts que han recorregut a la Justícia per reclamar el seu dret a morir amb dignitat, així com els viatges a clíniques especialitzades a l'estranger, com Dignitas a Suïssa. La proposició de llei, que va ser revocada en primera lectura després d'un intens debat, havia estat introduïda a títol personal pel laborista Rob Marris, que advocava per legislar per donar opció als malalts terminals de morir amb "dignitat".

El text hauria facultat els metges a prescriure una dosi letal als pacients amb una perspectiva de vida de menys de sis mesos que ho haguessin sol.licitat. Com a salvaguardes, cada cas hauria estat supervisat per dos metges i un jutge del Tribunal Superior, el malalt hauria hagut d'ingerir sense ajuda els fàrmacs i els doctors haurien pogut negar-se a receptar-los.

En virtut de la Llei del suïcidi del 1961, actualment és il·legal a Anglaterra i Gal·les ajudar o encoratjar una persona a morir i està penat amb fins a 14 anys de presó.