L'home detingut ahir a Grandas de Salime (Astúries) com a principal sospitós de la desaparició de Denise Pikka Thiem va ser traslladat en helicòpter a Astorga (Lleó), on es va perdre el rastre de la pelegrina nord-americana, segons fonts de la investigació. El detingut hauria confessat de seguida on era el cos, i els cossos de rescat el van trobar al punt on els havia indicat.

La pelegrina, de 41 anys i d'origen asiàtic, va desaparèixer a Astorga (Lleó) el 5 d'abril passat quan feia en solitari el Camí de Sant Jaume. Les fonts han indicat que el detingut és Miguel Ángel M. B., de 39 anys i natural de Madrid, i que després d'haver estat arrestat a Grandas de Salime, al sud d'Astúries, va confessar que sabia on era el cos de la pelegrina.

El detingut va arribar a Astorga a tres quarts de set de la tarda i va ser posat a disposició judicial, segons les fonts. L'home va ser arrestat a l'interior d'un bar de Grandas de Salime i en cap moment va posar resistència.

Precisament, dijous les forces de seguretat reactivaven la recerca d'aquesta dona de 41 anys, en què un ampli dispositiu policial, amb mitjans aeris, unitats de Policia Judicial i de Seguretat Ciutadana, a més d'efectius de la Unitat Militar d'Emergències (UME) treballava sobre un mapa de punts clau per precisar les indagacions. L'última vegada que es va veure Denise va ser a Astorga, des d'on, segons ella mateixa hauria comentat, es dirigia a la localitat de La Oca en una etapa del Camí de Sant Jaume.