El candidat del PPC a la Generalitat, Xavier Garcia Albiol, va demanar ahir al president de la Generalitat, Artur Mas, que es "jubili" i el va titllar de "rèmora" per a Catalunya. A més, Albiol va rebre ahir el suport dels barons del PP, que van signar un manifest defensant la "unitat plural".

Albiol, que va assistir al partit Espanyol-Madrid a Cornellà, va respondre a les declaracions de Mas de divendres, en què demanava a l'Estat que deixés "d'amenaçar amb les lleis" com si els sobiranistes fossin "delinqüents". "Em sembla que aquestes declaracions formen part de la hipocresia d'un dirigent que s'ha passat tes anys intentant tapar les seves mancances al capdavant del Govern", va opinar Albiol.

El cap de llista del PP va opinar que "el millor favor que podria fer Artur Mas a Catalunya és anar-se'n", perquè "cadascú pot tenir les idees que consideri oportunes" però no "trencar la societat". Davant les declaracions de Cifuentes, que va qualificar la Diada d'"espectacle vergonyós", Albiol va matisar que divendres hi va haver "una manifestació d'una part de la població que és independentista i mereix els meus respectes, el mateix que les persones que no hi vam anar perquè ens sentim catalans i espanyols".

El cap de llista dels populars, finalment, va rebre ahir el suport dels presidents de les comunitats governades pel PP, que van segellar la Declaració de Barcelona, en què es van oferir "com a garantia de la unitat plural de l'Espanya del segle XXI" davant les eleccions "més importants" de la història de Catalunya.

Albiol va dir que no s'imagina "una Catalunya al marge de la resta d'Espanya i jugant una lliga entre l'Espanyol, el Barça, el Badalona i el Cornellà".