Les universitats públiques han perdut 77.164 alumnes des del 2012 com a conseqüència de la pujada de les taxes, la disminució de les beques i ajudes i l'augment dels requisits per beneficiar-se'n, mentre que les privades han guanyat terreny en els màsters.

Són les conclusions d'un informe de la Federació de l'Ensenyament de CCOO -amb dades del Ministeri d'Educació?- i que destaca que molts joves "han renunciat" a iniciar estudis o els han abandonat per no poder assumir el preu de les matriculacions.

S'ha passat dels 1.371.355 alumnes matriculats en grau i màsters oficials en el curs 2011-12 als 1.294.191 del curs 2014-2015, que són 77.164 estudiants menys.

Per a CCOO, és "letal" la política universitària realitzada pel PP i la seva conseqüència és una "pèrdua de capital humà" i del "principi d'igualtat", que no té a veure amb la baixada de la població de 18 a 24 anys, com argumenta Educació, va destacar aquest sindicat.

Les universitats privades han incrementat la quota de mercat fins al 30,19% de les matriculacions de màsters, va dir Francisco García, secretari general de FE-CCOO, que demana al Govern que abaixi el preu dels graus i els màsters en els centres públics, ja que s'han assimilat als dels privats.

La diferència de preus en els postgraus entre universitats públiques i privades "s'ha retallat molt", va insistir García.

Si el Govern igualés els preus dels màsters als de grau, "segurament les matriculacions públiques creixerien molt més", va afirmar Julio Serrano, secretari d'acció sindical, universitats i recerca i salut laboral de FE-CCOO.