El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, creu que "la sensatesa, el sentit comú i l'aposta per la seguretat sempre són rendibles" per a l'economia i que de fet l'efecte és just el contrari quan es "generen problemes on no n'hi ha, s'estripen les cartes, es genera incertesa i s'envia un missatge d'inestabilitat". Així va valorar la rebaixa aquest divendres passat que va fer l'agència Standard & Poor's al deute de Catalunya en preveure una "creixent tensió política" després de les eleccions del 27-S. "L'unió fa la força i la desunió comporta la fallida", va resoldre Rajoy en un acte del PP amb joves a Mora (Toledo) després de visitar un cooperativa agroalimentària, segons un comunicat.

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, considera que la millora de les notes de ràting a l'Estat implica que "es genera molta més confiança". "Ahir [divendres], malgrat tot, a un comunitat autònoma com Catalunya li van rebaixar perquè en genera molta menys", va assegurar segons un comunicat de premsa del partit. "Lliçó: la certesa política, l'estabilitat, la sensatesa, el sentit comú i l'aposta per la seguretat al final són sempre rendibles perquè repercuteix en la manera de viure i l'economia de la gent".

I just té l'efecte contrari "generar problemes on no n'hi ha, estripar les cartes, generar incertesa donar un missatge d'inestabilitat", va concloure en referència al govern d'Artur Mas i als partits independentistes. "La gent necessita saber que no hi haurà canvis radicals i que no es pot jugar amb la vida de la gent", va resoldre.

Rajoy va alabar la gestió del seu govern i va assegurar que s'ha deixat d'estar "al caire de l'abisme" i de ser "el malalt d'Europa" per convertir-se en l'estat europeu on "més feina es crea i que més creixerà".En aquest sentit va assegurar també que el seu govern "ha preservat el que és fonamental per la vida de la persones" en retallar serveis socials: "no hem congelat mai les pensions, la prestació per atur, l'educació i la sanitat han continuat funcionant", va dir. "Queda molt per fer però li hem donat la volta", va afegir finalment.

D'altra banda, Rajoy va advertir del retrocés que podria generar, segons ell, votar a formacions com PSOE, C's o Podemos les properes eleccions generals.