Regió 7

Rajoy furga en la rebaixa del ràting de Catalunya

El president del govern espanyol contraposa la nota de Standard & Poor's per a Catalunya a "la sensatesa, el sentit comú i la seguretat"

11.10.2015 | 00:00
Rajoy, durant la intervenció en un acte ahir, a Toledo
Rajoy, durant la intervenció en un acte ahir, a Toledo

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, creu que "la sensatesa, el sentit comú i l'aposta per la seguretat sempre són rendibles" per a l'economia i que de fet l'efecte és just el contrari quan es "generen problemes on no n'hi ha, s'estripen les cartes, es genera incertesa i s'envia un missatge d'inestabilitat". Així va valorar la rebaixa aquest divendres passat que va fer l'agència Standard & Poor's al deute de Catalunya en preveure una "creixent tensió política" després de les eleccions del 27-S. "L'unió fa la força i la desunió comporta la fallida", va resoldre Rajoy en un acte del PP amb joves a Mora (Toledo) després de visitar un cooperativa agroalimentària, segons un comunicat.
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, considera que la millora de les notes de ràting a l'Estat implica que "es genera molta més confiança". "Ahir [divendres], malgrat tot, a un comunitat autònoma com Catalunya li van rebaixar perquè en genera molta menys", va assegurar segons un comunicat de premsa del partit. "Lliçó: la certesa política, l'estabilitat, la sensatesa, el sentit comú i l'aposta per la seguretat al final són sempre rendibles perquè repercuteix en la manera de viure i l'economia de la gent".
I just té l'efecte contrari "generar problemes on no n'hi ha, estripar les cartes, generar incertesa donar un missatge d'inestabilitat", va concloure en referència al govern d'Artur Mas i als partits independentistes. "La gent necessita saber que no hi haurà canvis radicals i que no es pot jugar amb la vida de la gent", va resoldre.
Rajoy va alabar la gestió del seu govern i va assegurar que s'ha deixat d'estar "al caire de l'abisme" i de ser "el malalt d'Europa" per convertir-se en l'estat europeu on "més feina es crea i que més creixerà".En aquest sentit va assegurar també que el seu govern "ha preservat el que és fonamental per la vida de la persones" en retallar serveis socials: "no hem congelat mai les pensions, la prestació per atur, l'educació i la sanitat han continuat funcionant", va dir. "Queda molt per fer però li hem donat la volta", va afegir finalment.
D'altra banda, Rajoy va advertir del retrocés que podria generar, segons ell, votar a formacions com PSOE, C's o Podemos les properes eleccions generals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Crespo creu que la seva mala relació amb Fraga va perjudicar Correa

Crespo creu que la seva mala relació amb Fraga va perjudicar Correa

El número dos de Gürtel, Pablo Crespo, va opinar que el fet que Francisco Correa el fitxés el...

El Govern vol augmentar el control a les policies locals

El Govern vol augmentar el control a les policies locals

Interior planteja que els agents municipals comparteixin numeració amb els Mossos, però no una...

Iglesias: ´hi ha més delinqüents potencials en aquesta cambra que a fora´

Iglesias: ´hi ha més delinqüents potencials en aquesta cambra que a fora´

El secretari general de Podem reclama per al seu partit el paper d'"oposició real"

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema