La secretària d'Estudis i Programes del PSOE, Meritxell Batet, va afirmar ahir que el programa electoral amb què els socialistes concorreran a les eleccions generals del 20 de desembre és "un autèntic projecte de país i de govern" i amb mesures de "llarg abast" que van més enllà d'una legislatura.

L'executiva federal del PSOE va aprovar ahir el document marc del programa de les generals per traslladar-lo als militants del partit i als ciutadans, per tal que puguin fer aportacions abans que sigui ratificat en la conferència política convocada el 14 i 15 de novembre a Madrid.

En roda de premsa a la seu de Ferraz, Batet va subratllar que el document electoral és "un contracte amb la ciutadania" i que s'ha dissenyat per fer-ho realitat.

"No ens comprometrem amb res que no pensem que no podem complir des del govern. No és només un programa electoral, sinó un projecte de país i un programa de govern", va dir Batet en companyia del secretari d'Acció Política, Patxi López.

La número dos de la llista del PSOE per Madrid va subratllar que la proposta del seu partit recull mesures "de llarg abast i de llums llargs" que van més enllà dels propers quatre anys.

"És un programa electoral reformista per construir Espanya des de les oportunitats davant de l'Espanya instal·lada. Reformisme davant de la inacció, exemplaritat davant la connivència amb la corrupció, i diàleg davant imposició i autoritarisme", va resumir Batet.

El programa, en què han participat més de 700 persones des del mes de novembre passat, està estructurat en cinc àrees, titulades "Bases per al futur: cap a una societat del coneixement", "Renovació democràtica", "Economia i ocupació", "L'Estat social" i "Espanya al món".

Patxi López va recalcar que el document és "una mà estesa per a l'acord" amb altres partits per "fer un país entre tots i no d'uns contra tots" i afrontar les "reformes radicals" que necessita Espanya.

"No volem fer tot això sols, parlarem amb altres formacions. Però només el PSOE és capaç de liderar aquest nou temps", va puntualitzar l'exlehendakari.

Segons va assegurar López, l'oferta del PSOE s'allunya de la del PP, basada en "l'immobilisme, a no fer res i en la resignació", i de la dels que, "des del seu adamisme, proposen dinamitar-ho tot sense dir què construiran sobre les ruïnes que pretenen crear", en al·lusió a Podem.