Un psiquiatre que atén Rosario Porto va afirmar que, després de la mort de la seva filla Asunta, de la qual està acusada, li va recomanar un augment de la dosi d'Orfidal, medicació que va poder causar en ella "una amnèsia, sobretot per fets recents".

En l'última jornada del judici, van comparèixer, a petició de la defensa, els tres professionals de la medicina que han atès Porto, des del 2009 fins a l'actualitat. Així, el psiquiatre Ramiro Touriño va començar a veure Porto el 30 de juliol del 2013, quan presentava un quadre clínic de depressió major.

A aquesta primera consulta va ser acompanyada pel seu exmarit, Alfonso Basterra -també acusat-, que va suggerir a l'especialista que Porto podria tenir un trastorn bipolar, cosa que va ser descartat. Però davant el quadre depressiu que presentava l'acusada, aquest psiquiatre li va prescriure Orfidal, a més del antidepressiu Prozac, i tot això "mitjançant receptes privades". La pauta per al consum d'Orfidal, el principi actiu del qual és el Lorazepam, era mitja pastilla d'un mil·ligram i tres vegades al dia.