El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, va prometre ahir la millor legislatura d'Espanya enfront d'un PSOE "desorientat". Rajoy va garantir que si és reelegit, la propera legislatura serà la millor de tota la democràcia espanyola i, enfront d'això, va alertar que el PSOE suposa "el retorn al passat".

"El nostre lema és el futur. El lema del PSOE és el retorn al passat", va insistir Rajoy en la seva intervenció en l'acte del PP celebrat en la localitat alacantina de Finestrat, a un dia que convoqui les eleccions generals del 20 de desembre.

El cap de l'executiu, en la seva segona visita a la Comunitat Valenciana aquest mes, va contrastar l'actual situació econòmica d'Espanya amb la que existia fa uns anys, aturant-se especialment en la baixada de l'atur.

Davant això, va subratllar que el país "s'està enlairant" i "a les portes dels seus millors anys" sempre que es mantinguin les mateixes polítiques.

En aquest context, va arribar a qualificar de "moderada" la seva previsió que en els quatre propers anys es puguin crear dos milions d'ocupacions.

Rajoy va insistir en la garantia que suposa el PP perquè, sempre és aquest partit l'encarregat de liderar la recuperació després de la gestió dels governs socialistes.

Va ser llavors que va recalcar que el PSOE és el passat, alguna cosa que creu que queda patent quan utilitza els mateixos polítics que van portar a Espanya a la vora de la fallida.

En concret, sense citar-los explícitament, es va referir a Jordi Sevilla i Miguel Sebastián, ja que va avisar que havien tornat "el que pretenia ensenyar economia en dues tardes" i "el del dèficit de la tarifa elèctrica". Rajoy se sent amb forces de tornar a la presidència.