El ministre d'Exteriors de Rússia, Serguéi Lavrov, i el secretari d'Estat dels EUA, John Kerry, van abordar ahir com impulsar el diàleg polític a Síria. En van parlar per telèfon, segons va informar la cancelleria russa.

"Tenint en compte l'intercanvi d'opinions mantingut ahir a Viena, es va continuar l'examen de les tasques per organitzar un procés polític entre el govern sirià i una delegació unificada de l'oposició", segons una nota de premsa del Ministeri d'Exteriors.

En la conversa telefònica, mantinguda a iniciativa de la part nord-americana, Lavrov i Kerry van abordar la necessitat de donar a aquests esforços un "acompanyament exterior veritablement representatiu, amb l'ús del potencial de tots els països capdavanters de la regió".

Els caps de la diplomàcies de Rússia i els Estats Units es van reunir ahir a la capital austríaca per intentar explorar solucions a la guerra civil que des de fa més de quatre anys devasta Síria i que ja ha causat uns 250.000 de morts.

En la cita de Viena van participar també els ministres d'Exteriors de Turquia i l'Aràbia Saudita, Feridun Sinirlioglu i Adel Al Jubeir, respectivament. Rússia insisteix que el procés negociador ha d'incloure l'Iran, aliat del règim del president de Síria.