La portaveu del grup de Junts pel Sí (JxSí), Marta Rovira, va considerar ahir que el PP "actua amb mala fe" i "abusa del reglament" del Parlament en no constituir-se encara com a grup per obstaculitzar la tramitació de la proposta de resolució rupturista acordada amb la CUP.

Segons Marta Rovira, "qui força el reglament és el que l'utilitza per intentar obstaculitzar la tramitació d'una proposta", i va recalcar que Junts pel Sí i la CUP tenen dret que es debati l'esmentada proposta "sense dilacions". Va considerar "paradoxal" que el PP presenti una petició a la mesa perquè reconsideri l'admissió a tràmit de la resolució, i que quan la junta de portaveus ha de ser escoltada sobre això, no hi enviï cap representant "malgrat ser formalment convidat a assistir-hi".

Per a Rovira, els intents per endarrerir el tràmit parlamentari de la resolució suposen "actuar amb una clara mala fe processal", i Junts pel Sí "no entén per què hauria de supeditar els seus acords polítics a la circumstància que alguns diputats no vulguin constituir-se encara com a grup".