La balena que ha estat vista aquesta setmana primer al litoral barceloní i, finalment, a la costa de Tarragona ha estat sacrificada aquest divendres per veterinaris després que entrés ferida al Port de Tarragona. L'animal, un rorqual comú d'uns vuit metres de llarg, va aparèixer dimecres al matí al port de Barcelona i va estar nedant davant a la terminal de creuers turístics.

Segons fonts del Departament d'Agricultura, que va enviar-hi tècnics de la Xarxa de Rescat d'Animals Marins i agents rurals, la balena ja havia estat albirada dimarts nedant entre les platges de Sant Miquel i Sant Sebastià i probablement va passar la nit dins del port, a la zona del Prat de Llobregat.

Els tècnics van estar observant els moviments de la balena per intentar determinar si l'animal, d'edat jove, estava malalt o desorientat, encara que no va necessitar ajuda.

Una instantània del llom de l'exemplar de balena rorqual que ha estat vista davant del litoral barceloní. Firma: ACN

Dijous l'animal va arribar a Tarragona i va seguir viatjant cap al sud sota l'atenta mirada de tècnics de la Fundació per a la Conservació i Recuperació d'Animals Marins (CRAM) i Agents Rurals. A mig matí se la va veure a la platja Llarga de la ciutat i, a la tarda, entre l'Arrabassada i el Miracle.