El Cercle d'Economia considera "indispensable i urgent corregir el rumb" de la política catalana després de la resolució independentista del Parlament, i va demanar a Catalunya un govern "amb majoria parlamentària estable i respectuosa amb la legalitat" o bé, si no és possible, que es convoquin "noves eleccions".

En una nota titulada "Corregir el rumb de la política catalana", aquest influent lobby empresarial es pronuncia amb una especial contundència contra la resolució independentista aprovada el passat 9 de novembre i demana que després de les generals es promogui una "reforma política" per donar resposta a l'"ampli malestar social" que hi ha a Catalunya amb l'actual model d'Estat. I és que, segons l'opinió del Cercle, aquesta declaració independentista "no només trenca la legalitat", sinó que, "en no existir encara que una àmplia majoria social a favor seu, el risc de seriosa fractura social augmenta".

La Junta Directiva d'aquesta institució, presidida per Antón Costas, adverteix en la nota d'avui que aquesta resolució, aprovada amb els vots de Junts pel Sí (CDC i ERC) i la CUP, atesa la "ruptura de la legalitat" que implica, ha tingut ja d'entrada "efectes negatius certs i objectius en les decisions empresarials d'inversió així com en la localització de seus corporatives a Catalunya". En aquest punt, aquesta entitat avisa que la "inseguretat jurídica i la incertesa empresarial" creada per aquesta declaració són "altament perjudicials per a la fortalesa de l'economia catalana, la creació de riquesa i la generació d'ocupació".

I en aquest punt, afegeix que aquests efectes es "magnificarien de conformar-se la formació d'un govern de majoria inestable, sotmès a condicions de termini i compromès amb polítiques i regulacions susceptibles de crear una forta incertesa en les empreses, els inversors i els estalviadors". "Considerem urgent rectificar aquest rumb i formar un govern amb majoria parlamentària estable i respectuosa amb la legalitat. De no ser possible, pensem que la via adequada és convocar noves eleccions", sentencia.

Poc després de l'aprovació de la resolució amb la qual el Parlament donava per iniciat el procés de ruptura amb la resta d'Espanya, el president del Cercle d'Economia, Antón Costas, ja va deixar clar que aquesta institució no podia recolzar "decisions unilaterals" sobre el futur polític de Catalunya, i va demanar "respecte a les regles de l'Estat de dret" i a la "pluralitat social" de Catalunya. En aquest punt, el recorda la seva aposta per una consulta "legal i acordada" sobre el futur polític de Catalunya.