Els carrers de la ciutat de Brussel·les van començar a recuperar ahir a poc a poc els vianants, i els comerços, monuments i museus van anar reobrint portes malgrat que es manté el màxim nivell d'alerta terrorista, mentre les investigacions sobre la pista belga dels atemptats del dia 13 a París es van concretant. A Brussel·les es manté el nivell 4 d'alerta per amenaça terrorista fins dilluns que ve, tot i que els centres d'ensenyament, el metro i el tramvia subterrani tornaran a operar gradualment a partir d'avui després de la parada dels últims dies.

Aquest restabliment permetrà avançar perquè la ciutat recuperi la normalitat després d'estar mig deserta des del cap de setmana. Per garantir la seguretat, uns 300 policies seran desplegats a les escoles i 200 agents més al metro, segons Jambon.

La proposta de la titular d'Educació, Joelle Milquet, d'habilitar "habitacions segures" a les escoles per a professors i alumnes en cas de perill va ser contestada ahir per l'alcalde de Brussel·les, Yvan Mayeur, que va assegurar que "no construirem búnquers a les escoles" i va demanar "evitar la histèria".