El portaveu parlamentari de Ciutadans, Carlos Carrizosa, va admetre ahir que a la seva formació li sembla un "avorriment" que el President català en funcions, Artur Mas, vulgui continuar endavant amb el procés independentista, per la qual cosa el va instar a "desistir" i "retirar-se". "Malgrat que és evident que el Tribunal Constitucional ha engegat a rodar qualsevol possibilitat de seguir endavant amb el procés rupturista, ens sembla un avorriment que el President de la Generalitat continuï igual", va dir Carrizosa.

Es va referir així a les paraules de Mas d'ahir al matí, en les quals va puntualitzar que "jurídicament" la declaració d'inici del procés independentista aprovada pel Parlament queda anul·lada, però "políticament no", de manera que "políticament hem de seguir endavant".

El dirigent de C's el va instar que arrenqui ja la legislatura i "deixin de tenir les institucions paralitzades i que per fi es dediquin a resoldre els problemes dels catalans". "Des del moment que no van guanyar el que ells anomenaven el plebiscit, Mas hauria d'haver dimitit. No està podent ser nomenat president i el TC ha donat un últim revés i definitiu ja als seus plans. S'hauria de retirar i donar pas a qualsevol altra persona que respecti la Constitució i les lleis", va assenyalar.

Per al portaveu parlamentari, no obstant això, "no sembla una solució que una altra persona que podria substituir Mas continués en la mateixa dinàmica. El que volem és que el Parlament comenci a resoldre els problemes dels catalans", va reiterar el portaveu parlamentari.