Regió 7

Dues vilanovines van a les llistes al Congrés pel 20-D

Noemí Trucharte es presenta pel PSC, i Txell Humbert per ERC

18.12.2015 | 00:00
Txell Humbert, d´ERC
Txell Humbert, d´ERC

Noemí Trucharte, del PSC, es presenta de número 15 per Barcelona al Congrés a les eleccions de diumenge, i Txell Humbert, de número 20 pels republicans. Totes dues són de Vilanova del Camí i estan implicades en la política municipal.
Amb la mirada fixada a Madrid, ambdues coincideixen en la necessitat de canvi. Segons Tru-charte, el PSOE vol aplicar mesures per aturar les retallades del PP. "Derogarem la reforma laboral i mai tocarem ni sanitat ni educació". Tot i això, el 2011, amb Zapatero, la despesa de l'estat en sanitat es va reduir el 8,2% respecte a l'any anterior. "Era un moment molt difícil i no es va tocar ni el personal ni es van allargar les llistes d'espera", defensa la socialista.
En la pròxima legislatura, entrarà en vigor l'acord de reforma constitucional pres el 2011 per PP i PSOE que blindarà l'estabilitat pressupostària: les institucions no podran gastar més del que ingressin. "És possible aconseguir-ho sense tocar els serveis bàsics".
Sense entrar en reformes econòmiques, Humbert se centra en la relació Catalunya-Espanya, un dels punts de desacord entre les dues polítiques. Per a Humbert l'únic encaix desitjable és el de dos Estats diferents. Malgrat això, ERC es presenta a Madrid perquè "el Congrés és un altaveu per explicar el full de ruta independentista. I mentre la desconnexió no sigui efectiva, no serveix de res no ser a les institucions".
Sobre la possibilitat d'un acord de més autogovern per a Catalunya, Humbert diu que "el projecte federalista m'encanta però no hi ha ningú a l'altra banda disposat a fer-lo realitat". No obstant això, recorda Turcharte, el PSOE sí que vol la reforma constitucional per convertir Espanya en un Estat federal "on el Senat sigui una verdadera cambra de representació territorial, i per això proposem traslladar-lo a Barcelona".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Mor un camioner a Castella i Lleó a l´explotar-li una roda mentre la canviava

La víctima, de 49 anys, va quedar atrapat sota el seu vehicle quan la roda va fer explosió

Què diuen les portades en paper d´aquest dijous?

Què diuen les portades en paper d´aquest dijous?

Fem un cop d'ull als titulars més destacats que podràs trobar als quioscos

Trump diu que només acceptarà el resultat electoral si guanya

Trump diu que només acceptarà el resultat electoral si guanya

Una instructora de ioga assegura que el candidat del partit republicà a ocupar la Casa Blanca la...

Puigdemont, disposat a anar la presó per celebrar el referèndum

Puigdemont, disposat a anar la presó per celebrar el referèndum

El President de la Generalitat, Carles Puigdemont, va explicar en una entrevista a la revista...

Enllaços recomanats: Premis cinema