Els Mossos d'Esquadra van desarticular l'11 de desembre un grup criminal que es dedicava a cometre robatoris amb força en pisos d'arreu de Catalunya. Els quatre detinguts, originaris de l'Europa de l'Est, forçaven els panys sense deixar cap tipus de marca i sostreien diners en metàl·lic i objectes de valor dels habitatges.

Els Mossos encara no han confirmat que aquesta banda fos la responsable d'una escalada recent de robatoris en urbanitzacions del Bages -vegeu Regió7 de dissabte-, que va alertar alguns municipis de la comarca, com ara Castellnou, Castellgalí i Sant Salvador de Guardiola.

Algunes de les urbanitzacions afectades són el Serrat, a Castellnou de Bages; el Mirador de Montserrat, a Santpedor; el Calvet, a Sant Salvador de Guardiola; i Mas Planoi, a Castellgalí. Al Serrat de Castellnou es van cometre tres robatoris en domicilis en les últimes tres setmanes. La preocupació es va reforçar per dos robatoris més a la urbanització veïna del Mirador de Montserrat, durant l'últim mes. A més, a Callús, a l'inici de desembre, els lladres van entrar a robar a la casa de l'exalcalde Enric Vall de Vilaramó.

L'operació policial, duta a terme a la Regió Policial dels Mossos de Tarragona, es va iniciar al principi de desembre, quan els investigadors van tenir coneixement que un grup criminal de tres ciutadans georgians i un ciutadà letó, amb domicili a la ciutat de Tarragona, estaria relacionat amb diversos robatoris. En total, els investigadors tenen constància que el grup criminal hauria comès quatre robatoris en domicilis de Tàrrega, Terrassa, Vilanova i la Geltrú i Vilafranca del Penedès.

Els arrestats tenien un grau d'especialització molt alt i forçaven els panys de les portes sense deixar-hi cap tipus de marca. Per accedir a l'interior dels habitatges forçaven els panys amb rossinyols i claus bumping i, un cop a dins, sostreien diners en metàl·lic i tots aquells objectes que tinguessin un alt valor econòmic. Quan sortien del pis, donaven una volta de clau al pany per tal que el propietari no sospités que havien accedit a casa seva.

En l'escorcoll del domicili dels detinguts els agents van trobar-hi 3.450 euros i una gran quantitat d'objectes sostrets, així com una gran quantitat de claus i panys.