El brot de legionel·la que es va detectar l'11 de desembre passat a Manzanares (Ciudad Real) ha contagiat ja 220 persones, de les quals 32 estan ingressades, cinc d'elles en unitats de vigilància intensiva.

Segons l'últim comunicat facilitat a Efe per la Conselleria de Sanitat, dels 32 hospitalitzats, tres es troben a la UCI de l'hospital general de Ciudad Real i dos a la de l'hospital Mancha-Centro d'Alcázar de San Juan.

Mentrestant, els 27 restants reben atenció a l'hospital de Manzanares.

L'afluència de persones afectades pel bacteri al servei d'urgències d'aquest últim centre sanitari ha anat disminuint des de mitjans d'aquesta setmana, segons la Conselleria, que va recordar que fins ara el brot de legionel·la s'ha cobrat la vida de dues persones, dos homes de 73 i 84 anys amb diverses patologies associades.

Una font i una torre

De moment se segueixen tenint com a possibles focus de contagi de la legionel·la una font ornamental propera a l'estació d'autobusos i una torre de refrigeració d'una empresa privada situada al polígon industrial de Manzanares, que romanen segellades, igual que més d'un centenar de punts que han estat revisats.

Encara s'està a l'espera del resultat dels cultius de les mostres dels dos focus, les cèl·lules vives dels quals, en cas que n'hi hagués, caldrà que es comparin per veure si es corresponen amb les que han contagiat els malalts.