Tot i que no s'han fet públics els resultats de l'assemblea territorial de la CUP a la Catalunya Central, dos dels quatre representants que assistiran avui al Consell Polític -que ha de desencallar l'actual paràlisi política- votaran a favor de la investidura d'Artur Mas i els altres dos, en contra. La CUP de la Catalunya Central aposta per aquesta fórmula davant la divisió que hi ha al voltant de la qüestió. Cap postura s'ha acabat imposant, segons van informar ahir a la nit fonts coneixedores del resultat de l'assemblea. Un total de 103 militants de la Catalunya Central que ahir van anar a votar a Artés sabien que es tractava d'una assemblea territorial transcendent. Que la mà alçada de cada un d'ells a favor de la investidura d'Artur Mas (o en contra) era un bocí d'una pàgina important de la història del país.

Hi havia expectació a una de les sales de Cal Sitges d'Artés. I és que a part dels militants que hi van assistir, 50 simpatitzants que no paguen quota -i que per tant no podien votar- que hi van anar simplement per veure com es desenvolupava el debat.

"El debat ha estat intens i molt interessant. Els representants de les assemblees locals han exposat els seus arguments amb molta vehemència", explicava Aleix Solé, un dels representants de la CUP a la regió central.

Si el futur polític del país és incert des que els vots de la CUP són decisius, ahir l'atzar va afegir uns graus més de transcendència a la reunió. I és que l'assemblea es va celebrar per casualitat a la sala 2 de gener de Cal Sitges -quan en principi s'havia de fer en una altra-, la data de la Revolta dels Burots al municipi bagenc fa 99 anys, un aixecament popular contra persones amb poder al municipi.