Aquest dimecres ha arrencat al Congrés dels Diputats una legislatura que es presenta atípica i ho fa amb situacions també atípiques com ara l'alt nombre de diputats que han arribat en bicicleta a la Cambra baixa. L'arribada de Podem al parlament espanyol, a més, ha possibilitat un canvi en la indumentària de molts dels diputats: ja no es veuen tantes corbates i sí moltes samarretes i estils de pentinat diferents, ara com les rastes.

Bebè diputat

La diputada de Podem, Carolina Bescansa, ha acudat a la sessió de constitució de les corts amb el seu fill. Diputada per Podem, Bescansa ha acudit amb el seu bebè de pocs mesos al Congrés dels diputats, la qual cosa ha donat peu a l'únic vot nul de la votació per triar al president del Congrés, ja que algú ha escrit en la seva papereta 'el nen de la Bescansa'.

La diputada de Podem Carolina Bescansa amb el seu nadó. FOTO: Sergio Barrenechea/EFE

Compromís arriba al Congrés amb una banda de música

Com si d'una pel·lícula de Berlanga es tractés, els diputats electes han arribat acompanyats de la banda Wind Orchestra of València (WOV) que ha fet sonar timbals, tambors, platerets i una secció de vent per interpretar, entre altres peces, la marxa mora 'Chimo', del mestre Ferrero, i el pasdoble 'Amparito Roca'.

L'abraçada entre Pablo Iglesias i Tania Sánchez

El líder de Podem, Pablo Iglesias, ha acaparat l'atenció en el seu primer dia del Congrés, ja sigui per agafar el nen de la seva companya Carolina o bé per l'efusiva abraçada a la diputada Tania Sánchez durant la sessió constitutiva de la Cambra baixa. Tots dos van ser parella durant alguns anys i després de la seva ruptura van afirmar seguir sent companys i amics.

Errejón envia un tuit a Cristina Cifuentes

El número dos de Podem ha fet ús de les xarxes socials per denunciar una actitud poc apropiada, segons el seu punt de vista, en contra de la seva companya de partit Rita Maestre.

Els diputats d'ERC "busquen un buit'"en l'hemicicle

El diputat d'ERC Joan Tardà ha protagonitzat una de les anècdotes de la jornada. FOTO: Sergio Barrenechea/EFE

La sessió constitutiva del Congrés dels Diputats ha començat aquest dimecres amb la presidenta d'edat, Teresa de Lara, demanant als electes que deixessin un lloc als diputats d'ERC, que esperaven al centre de l'hemicicle per comprovar on es podien asseure. Les primeres paraules de Teresa de Lara ham sigut per demanar a les seves senyories que ocupessin els seus escons i fessin lloc als diputats d'ERC, entre ells Joan Tardà i Gabriel Rufián, que esperaven pacientment.

Una vegada que tots els electes han ocupat els seus escons han quedat visibles els que estaven lliures, encara que escampats per l'hemicicle, i cap a ells s'hi van dirigir els diputats d'ERC.