Els diputats de Democràcia i Llibertat es van limitar a prometre el càrrec en català a la sessió constitutiva de la XI legislatura, mentre que els d'ERC han optat per fórmules més llargues i variades que han inclòs visca la "Constitució catalana" i "Catalunya lliure".

"Sí, prometo", va dir concís el cap de llista de DiL, mentre que el representant d'ERC Joan Tardà va exclamar, entre altres coses, "visca els Països Catalans". De la seva banda, els nacionalistes bascos del PNB van prendre possessió utilitzant majoritàriament la fórmula en castellà "per imperatiu legal", entre ells el seu portaveu, Aitor Esteban. També les dues parlamentàries d'EH Bildu van prometre "per imperatiu legal" en castellà i en basc.

Els 69 diputats de Podem, En Comú Podem, Marea i Compromís van utilitzar fórmules alternatives per assumir el càrrec. Davant la pregunta del president del Congrés, Patxi López, i de la secretària primera de la mesa, Alícia Sánchez-Camacho, de si prometen o juren complir la Constitució, els representants del partit de Pablo Iglesias i les seves confluències van prometre "acatar la Constitució i treballar per canviar-la. Mai més un país sense la gent i sense els seus pobles".