Les autoritats turques han detingut fins ara cinc persones que es considera que estan directament vinculades amb l'atemptat suïcida de dimarts a Istanbul que va costar la vida de deu turistes ale- manys. Així ho va assegurar ahir el primer ministre turc, Ahmet Davutoglu, en assenyalar que s'havien produït tres detencions després de la realitzada ja ahir a la nit, anunciada aquest matí.

Davutoglu va confirmar que el responsable de l'atemptat, identificat pel Govern com un sirià d'origen saudita, "havia entrat a Turquia com un refugiat normal".

Va semblar confirmar així el que publicava la premsa local, segons la qual l'home, nascut a l'Aràbia Saudita, va entrar a Turquia procedent de Síria i es va presentar el 5 de gener a l'oficina d'immigració de Zeytinburno, a Istanbul, per sol·licitar asil. Segons l'agència de notícies Dogan, es deia Nabil Fadli, va anar a l'oficina d'immigració amb quatre persones més i va romandre uns quants dies en la direcció que li van facilitar les autoritats.

Dimarts, el ministre de l'Interior turc, Efkan Ala, havia confirmat que la identificació del terrorista va ser fàcil gràcies a tenir les seves empremtes dactilars. Però aquesta persona no constava en cap registre de sospitosos de terrorisme, ni local ni d'altres països amb els quals Turquia intercanvia informació, va afirmar Ala.