L'excap de Mitjans Aeris dels Bombers de la Generalitat Ramon D. va ser traslladat ahir a Sagunt per comparèixer davant del jutge que investiga una suposada trama per manipular contractacions per a campanyes forestals, en què els altres tres arrestats aquest dimecres a Catalunya van sortir en llibertat.

Segons han informat a Efe fonts properes al cas, després de comparèixer dimecres a la nit a la seu policial, tres dels detinguts a Catalunya ja van poder sortir en llibertat, a l'espera que el titular del jutjat d'instrucció número 2 de Sagunt els citi els pròxims dies.

Es tracta de l'actual responsable de la Divisió Sala Central i exresponsable de Mitjans Aeris dels Bombers, Manel B., de l'exalt càrrec de la conselleria d'Interior Xavier P., que va exercir com a cap del Servei de Contractació i Patrimoni d'aquest departament i que actualment ja està jubilat, així com d'un empresari.

Malgrat que en un principi havia transcendit que a Catalunya hi havia hagut cinc detinguts, finalment van ser quatre, segons van informar les mateixes fonts.

L'altre detingut és Ramon D., actualment a la regió metropolitana sud de Barcelona, després d'haver exercit també com a cap de Mitjans Aeris, que és qui ahir va ser traslladat a Sagunt per declarar davant del jutge.

L'operació policial desenvolupada dimecres a diverses comunitats per ordre d'un jutge de Sagunt, que investiga una pressumpta manipulació de contractes públics per a l'extinció d'incendis, es va centrar a Andalusia i Catalunya, on es van practicar almenys sis i cinc escorcolls, respectivament.

Segons va detallar ahir el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, aquesta operació va incloure la pràctica d'una vintena d'escorcolls en empreses i habitatges de forma simultània a Andalusia, Balears, Castella-la Manxa, Extremadura i Madrid.

A Andalusia es van escorcollar cinc empreses a Sevilla, Utrera, Còrdova, Marbella i Mairena de l'Aljarafe, a més d'un habitatge d'Utrera. A Catalunya es van produir escorcolls en els habitatges dels alts càrrecs detinguts, a l'aeroport de Sabadell, el parc de bombers de Sant Boi de Llobregat i el de Cerdanyola del Vallès.

Al País Valencià també es va escorcollar l'habitatge de l'exalt càrrec de la Generalitat detingut, una empresa de Mutxamel (Alacant) i una altra de València; i a Madrid, un despatx professional en Cuatro Vientos i una empresa de Pozuelo d'Alarcón.