L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros (PSC), va assegurar que està "tranquil" tot i haver estat citat a declarar com a investigat (antic imputat) en el cas Inipro, que investiga si es va manipular l'adjudicació del servei d'atenció als immigrants a Inipro, empresa afí al PSC. El jutjat número 1 de Tarragona ha citat Ballesteros, l'exregidora de Serveis Socials Victòria Pelegrín (PSC) i l'exresponsable d'organització de les Joventuts Socialistes, Alejandro Caballero.

També l'exgerent de l'Institut Municipal de Serveis Socials (IMMS), que va invitar a concursar Itinere, Inipro i Gallet pel servei i els tres responsables d'aquestes empreses.

Dues d'elles, Itinere i Inipro, són del mateix grup empresarial, i la tercera es va retirar del concurs al·legant excés de feina, malgrat que la seva activitat no té res a veure amb la licitació, ressenya el jutge en el seu acte. El servei es va adjudicar a Itinere, empresa que va contractar Caballero abans fins i tot de guanyar, assenyala l'acte, i el contracte es va prorrogar dos anys més sense convocar nous concursos.

Ballesteros, en una compareixença de premsa d'urgència davant els mitjans, va manifestar sentir-se "molt tranquil" i va anunciar que no recorrerà l'acte judicial perquè vol "donar explicacions com més aviat millor". L'alcalde va autoritzar el pagament de 21 factures d'Inipro per decret, prèviament conformades per Antonio Muñoz, exgerent de l'Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS), entre l'abril del 2010 i el desembre del 2012, i que sumen 215.000 euros. Ballesteros va fer pública ahir una resolució sobre dues de les factures, que ascendeixen a poc més de 17.000 euros, perquè "els treballs estaven fets i si no els pagava, hauria comès un delicte d'enriquiment injust", va dir l'alcalde.

El jutge ja ha requerit a l'empresa que aporti aquesta documentació o un informe que acrediti el final de l'encàrrec.

Ballesteros no es planteja dimitir del seu càrrec i pensa que "no hi ha res de nou" des d'una junta de portaveus extraordinària i monogràfica sobre el grup Inipro.

Amb el suport de pràcticament tots els regidors del grup municipal del PSC asseguts a la primera fila, l'alcalde de Tarragona va reiterar que ell és "el primer interessat a donar explicacions", encara que "l'Ajuntament té més de 1.300 treballadors i no puc estar al cas de tot".