El subsecretari de Presidència i número tres del departament que dirigeix Soraya Sáenz de Santamaría, Federico Ramos de Armas, va presentar ahir la seva dimissió per defensar la seva "honorabilitat i l'estricte compliment de la legalitat" durant l'etapa del càrrec al Ministeri de Medi Ambient, després d'haver-se vist relacionat amb el cas Acuamed.

La vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, ha informat que el Consell de Ministres ha acordat aquest divendres aprovar el cessament a petició pròpia de Ramos de Armas.

Ramos s'ha vist relacionat amb el cas Acuamed després que diversos exempleats de l'empresa pública asseguressin davant del jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco que va participar en la presumpta reunió amb FCC en la qual es va pactar una "compensació indeguda" de 40 milions d' euros a la constructora, que després es va consignar en els pressupostos del 2015.

Abans que es conegués la seva dimissió, el PSOE va demanar explicacions a la vicepresidenta del Govern i registrava una sol·licitud de compareixença al Congrés del propi subsecretari de la Presidència "per donar compte de la seva implicació en el cas del suposat frau en l'empresa pública Acuamed". El portaveu socialista Antonio Hernando va reclamar un informe sobre les actuacions que ha realitzat el Ministeri de la Presidència per aclarir la implicació de Ramos de Armas en el cas.

El número dos del PSOE, César Luena, va exigir explicacions i responsabilitats a Mariano Rajoy. També el líder de Podem, Pablo Iglesias, va anunciar que el seu partit proposarà que es constitueixi al Congrés una comissió d'investigació sobre la corrupció.

Per la seva banda, la ministra d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient en funcions, Isabel García Tejerina, ha ordenat investigar tots els contractes d'Acuamed que investiga l'Audiència Nacional i "buscar en cada racó del Ministeri la mes mínima irregularitat".

"Sóc la més interessada en que tot això s'aclareixi", ha assenyalat Tejerina, qui va assegurar que en aquests casos no es pot ser "misericordiós" amb els que hagin comès delicte.