El líder del PP, Mariano Rajoy, va advertir Pedro Sánchez que si vol arribar a la Moncloa estarà a la mercè de Podem i serà un president "hipotecat i humiliat", i va garantir que el PP no permetrà que un hipotètic govern d'esquerres dugui a terme "disbarats".

L'endemà de declinar l'oferta del rei de ser el primer candidat a optar a la investidura, el president del govern espanyol en funcions va intervenir en un acte del PP a Còrdova en el qual va insistir a oferir un pacte a socialistes i a Ciutadans. I va defensar la seva decisió de divendres perquè, segons va explicar, sotmetre's a la investidura sense suports seria "un frau i una falta de respecte" als seus votants, als quals va prometre que no serien "utilitzats" perquè comencin a córrer els terminis que marca la Constitució des de la primera votació.

En aquesta reunió de la junta directiva del PP de Còrdova, Rajoy va subratllar que Espanya necessita un president "amb dignitat", i no algú "humiliat i hipotecat" que estigui "a les ordres" del partit de Pablo Iglesias.

Una vegada i una altra va atacar Pedro Sánchez i el govern que el líder socialista "busca desesperadament", que estaria conformat per Podem i IU, però que necessitaria també el suport dels independentistes.

"Poden sumar", va admetre Rajoy, però va assenyalar que un govern així faria "molt mal" a Espanya i en qualsevol cas no podria governar ni dur a terme promeses com una reforma constitucional a causa de la majoria que els populars tenen al Senat. "Passi el que passi", en qualsevol cas, Rajoy va prometre als votants del PP que poden tenir la "total i absoluta seguretat" que la majoria a la Cambra alta evitarà que es facin "disbarats". "Aquí no es faran disbarats, es defensarà la unitat d'Espanya, la sobirania nacional, la igualtat dels espanyols, la recuperació econòmica i la creació d'ocupació", va subratllar el líder del partit amb més vots el 20-D.