La Taula del Tercer Sector Social de Catalunya va anunciar ahir que treballarà amb el Govern català per definir els nous criteris de la Renda Mínima d'Inserció (RMI), una ajuda que actualment reben a Catalunya 29.538 persones.

En un comunicat, la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya, que agrupa més de 3.000 entitats socials, ha anunciat que està treballant per definir els criteris que, segons les entitats socials catalanes, hauria d'incloure la reforma de la RMI que prepara el Govern català. La Taula del Tercer Sector i el Govern català han acordat reunir-se la setmana que ve per abordar aquesta reforma i que les entitats socials catalanes presentin les seves propostes sobre aquesta reforma.

Per a les entitats socials, la reforma de la renda mínima d'inserció ha de poder garantir un sistema de rendes, i ha de ser una de les principals prioritats per al nou executiu català "per donar resposta a la situació de desprotecció social que afecta milers de famílies".

Segons assegura la Taula del Tercer Sector, cal "impulsar la reforma de la RMI amb força, amplitud i transversalitat". Una reforma que, segons les entitats, "hauria d'evitar reproduir la lògica incremental i fragmentària del sistema actual per avançar cap a un sistema de mecanismes de garantia i complement de rendes (treball, assistencials, etc.) per atendre l'heterogeneïtat de situacions de privació econòmica que ha provocat la crisi econòmica".

"La reforma de la Renda Mínima d'Inserció ha de garantir que sigui un dret subjectiu i garantit i que no depengui de la disponibilitat pressupostària ni dels cicles polítics", afegeixen les entitats del tercer sector.