El tercer sector treballarà amb el Govern pels nous criteris de la RMI

Al conjunt de Catalunya, un total de 29.538 persones reben la renda mínima d'inserció

28.01.2016 | 07:40

La Taula del Tercer Sector Social de Catalunya va anunciar ahir que treballarà amb el Govern català per definir els nous criteris de la Renda Mínima d'Inserció (RMI), una ajuda que actualment reben a Catalunya 29.538 persones.
En un comunicat, la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya, que agrupa més de 3.000 entitats socials, ha anunciat que està treballant per definir els criteris que, segons les entitats socials catalanes, hauria d'incloure la reforma de la RMI que prepara el Govern català. La Taula del Tercer Sector i el Govern català han acordat reunir-se la setmana que ve per abordar aquesta reforma i que les entitats socials catalanes presentin les seves propostes sobre aquesta reforma.
Per a les entitats socials, la reforma de la renda mínima d'inserció ha de poder garantir un sistema de rendes, i ha de ser una de les principals prioritats per al nou executiu català "per donar resposta a la situació de desprotecció social que afecta milers de famílies".
Segons assegura la Taula del Tercer Sector, cal "impulsar la reforma de la RMI amb força, amplitud i transversalitat". Una reforma que, segons les entitats, "hauria d'evitar reproduir la lògica incremental i fragmentària del sistema actual per avançar cap a un sistema de mecanismes de garantia i complement de rendes (treball, assistencials, etc.) per atendre l'heterogeneïtat de situacions de privació econòmica que ha provocat la crisi econòmica".
"La reforma de la Renda Mínima d'Inserció ha de garantir que sigui un dret subjectiu i garantit i que no depengui de la disponibilitat pressupostària ni dels cicles polítics", afegeixen les entitats del tercer sector.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Mor un camioner a Castella i Lleó a l´explotar-li una roda mentre la canviava

La víctima, de 49 anys, va quedar atrapat sota el seu vehicle quan la roda va fer explosió

Què diuen les portades en paper d´aquest divendres?

Què diuen les portades en paper d´aquest divendres?

Fem un repàs als temes més destacats que podràs trobar als quioscos

Trump diu que només acceptarà el resultat electoral si guanya

Trump diu que només acceptarà el resultat electoral si guanya

Una instructora de ioga assegura que el candidat del partit republicà a ocupar la Casa Blanca la...

Puigdemont, disposat a anar la presó per celebrar el referèndum

Puigdemont, disposat a anar la presó per celebrar el referèndum

El President de la Generalitat, Carles Puigdemont, va explicar en una entrevista a la revista...

Enllaços recomanats: Premis cinema