L'expresidenta de la Comunitat de Madrid Esperanza Aguirre va manifestar ahir que la corrupció està "destrossant" tots els partits, fins i tot les noves formacions com Podem i Ciutadans.

"Crec que tots els que estem aquí sabem que la corrupció ens està destrossant a tots, i els qui creguin que no, perquè són partits nous, estan molt equivocats", va indicar Aguirre en el seu al·legat final durant la compareixença a la comissió d'investigació sobre corrupció política de l'assemblea de Madrid.

Aguirre va sostenir que els imputats del PSOE "multipliquen per deu" els del Partit Popular, a Ciutadans li va recordar "dues regidores a Valdemoro" i a Podem que "tenen a l'UDEF darrere dels contractes dels diners que els ha donat l'Iran".

La també portaveu del PP a l'Ajuntament de Madrid va esgrimir que David Marjaliza, soci de l'exconseller madrileny Francisco Granados en la trama Púnica, va lliurar al jutge "les factures de com havia pagat la campanya electoral de Tomás Gómez -exsecretari general del PSM del 2011".

Aguirre va assenyalar que els escorcolls ordenats ahir pel jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco per investigar si els pagaments de la trama Púnica van servir per finançar il·legalment el PP de Madrid "són conseqüència, segons sembla, d'una agenda que tenia Granados amb unes inicials".

Aquestes lletres, segons el relat de la presidenta del PP de Madrid, les va "traduir" Marjaliza, qui també "sembla" que va lliurar al jutge les factures de com va finançar la campanya electoral del 2011 de Tomás Gómez.

No obstant això, l'expresidenta madrilenya va manifestar que sembla que "aquest tema" no interessa als membres de la comissió d'investigació sobre corrupció a l'assemblea, ja que Gómez no ha estat citat perquè hi comparegui.

Aguirre va treure pit també i va declarar que, durant els 33 anys en política, ha nomenat 500 càrrecs, i només dos li han sortit "malament".

En concret, va assenyalar Francisco Granados, qui actualment és a la presó per la seva implicació en la trama Púnica, i l'exconseller de la Comunitat Alberto López-Viejo, imputat en el cas Gürtel.

En aquest sentit, davant la pregunta de si en els propers mesos no sortiran més alts càrrecs nomentats per ella, Aguirre va sentenciar: "de moment, dos".

La portaveu del Partit Popular a l'Ajuntament madrileny també va asseverar que des que va començar a ocupar càrrecs de responsabilitat a institucions públiques ha gestionat uns 200.000 milions d'euros

Mentre va ser presidenta de la Comunitat de Madrid, ha explicat que va donar instruccions perquè en tots els contractes es triés sempre la millor oferta econòmica i el preu tingués prou ponderació. A més, segons ella, va prohibir els contractes negociats sense publicitat i va exigir que es fessin tots per concurs.