El ministre en funcions d'Economia, Luis de Guindos, va afirmar ahir que veu possible prolongar sense "gaire problema" el finançament amb interès al 0% que l'Estat proporciona a les Comunitats Autònomes a través del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA).

"Ja ho hem establert, ho vam establir el 2015 i no crec que hi hagi gaire problema per estendre-ho al 2016", va assegurar en ser preguntat en una roda de premsa per si es prolongarà el finançament sense costos a les comunitats que recorren al FLA. De Guindos va dir que ara "s'està pagant al 0%, però el cost d'emissió del Tresor, que seria l'alternativa, està al voltant del 0,8%". En tot cas, va considerar que és un "instrument que està sent útil". En concret, va valorar-ne la utilitat "no només pels costos financers que són molt baixos, i si emetessin les pròpies Comunitats Autònomes serien altíssims, sinó perquè a més és un element que posa de manifest la importància de la cohesió entre les comunitats autònomes i l'Administració central espanyola".

El FLA forma part del Fons de Finançament a autonomies, que agrupa tots els mecanismes de suport a la liquiditat de les autonomies.