Els bisbes catalans es comprometen a lluitar contra la «plaga» dels abusos a menors

Reclamen apartar de les seves funcions les persones acusades i que s'ofereixi col·laboració amb la justícia

18.02.2016 | 13:59

Els bisbes catalans ha reiterat la seva condemna a "qualsevol abús, de qualsevol tipus, comès contra un infant o un menor d'edat" davant les denúncies aparegudes sobre aquests casos al col·legi dels Maristes de Sants-Les Corts de Barcelona. En la darrera reunió de la Conferència Episcopal Tarraconense, celebrada el 16 i 17 de febrer, els bisbes s'han compromès a lluitar "contra aquesta plaga que destrueix tantes infanteses". En aquest sentit, asseguren que estan en "comunió plena" amb el papa Francesc quan, segons apunten, ha repetit diverses vegades aquesta condemna i ha manifestat la seva proximitat amb les víctimes.

Els bisbes remarquen que les normes de l'Església "són clares": "Ens demanen actuar amb rapidesa i decisió davant les denúncies, garantir la transparència i actuar amb tolerància zero". Davant d'això, els bisbes diuen que s'han d'apartar cautelarment de les seves funcions les persones acusades i oferir "tota la col·laboració a l'acció de la justícia i a les autoritats civils". Afegeixen que l'Església ofereix el seu suport i acompanyament a la víctimes dels abusos, "fins i tot en el cas de delictes que poden estar prescrits penalment".

Així mateix, assenyalen que la Pontifícia Comissió per a la Protecció dels Menors ha realitzat en els darrers anys una tasca "important" de promoció dels drets dels menors i de prevenció dels abusos "en tots els àmbits, i especialment en aquells països amb menys sensibilitat sobre la protecció dels menors". En aquest sentit, els bisbes constaten que els Germans Maristes i altres institucions realitzen una tasca social i educativa "amb centenars d´obres arreu del món i sempre s´han dedicat a l´atenció i a la promoció dels infants".

Afirmen que el treball de les comunitats educatives, dels mestres, educadors i dels pares que fan confiança a aquestes escoles, "no pot quedar qüestionat per aquests casos que tots deplorem i condemnem" i afegeixen que l'extensa xarxa d'institucions educatives que l'Església posa al servei de les famílies del país "no pot ser sotmesa a una permanent sospita".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Un nou terratrèmol es deixa sentir al centre d´Itàlia
Un nou terratrèmol es deixa sentir al centre d´Itàlia

Un nou terratrèmol es deixa sentir al centre d´Itàlia

L'epicentre s'ha situat a la localitat de Visso i els tremolors s'han pogut sentir a la capital...

Què diuen les portades en paper d´aquest dimecres?

Què diuen les portades en paper d´aquest dimecres?

El no del PSC a Rajoy i la investidura del nou govern copen les portades

Un terç dels immigrants de ´la Jungla´ de Calais ja han estat evacuats

Les hores prèvies a l'evacuació han estat marcades pels disturbis i la tensió entre policies i...

Dijous serè i sense aigua

Mínimes i màximes descendiran lleugerament

Enllaços recomanats: Premis cinema