Puigdemont: "la història mostra que la repressió no frena el desig de la majoria"

12.03.2016 | 00:00
Puigdemont va ser en la celebració del 50 anys de la Caputxinada
Puigdemont va ser en la celebració del 50 anys de la Caputxinada

El President català, Carles Puigdemont, va confessar sentir-se vinculat al moviment estudiantil antifranquista de la Caputxinada i va remarcar que la història demostra que "no hi ha repressió, violència física, verbal, jurídica o política que pugui evitar el desig de la majoria".
Puigdemont i el rector de la Universitat de Barcelona (UB), Dídac Ramírez, van presidir ahir l'acte commemoratiu del 50è aniversari de l'assemblea constituent del Sindicat Democràtic d'Estudiants de la UB, que es va celebrar en plena dictadura en una sala annexa al convent dels Caputxins de Sarrià i que va passar a la història amb el nom de la Caputxinada.
En l'acte, el rector va signar una resolució que revoca totes les sancions acadèmiques als estudiants i professors que van constituir el Sindicat i les imposades també a d'altres alumnes i acadèmics en el període preconstitucional per motius polítics.
Puigdemont va destacar que la Caputxinada representa "la manera catalana" de defensar la democràcia, és a dir, a través d'"assemblea, diàleg i pau" i, després d'expressar el seu vincle amb aquells professors i estudiants, va afegir: "Ens mantindrem fidels per sempre més al servei d'aquest poble". El president català ha subratllat que "la història en general demostra que no hi ha repressió ni violència física, verbal, jurídica o política que pugui evitar el desig de la majoria".
Puigdemont va deixar clar que, 50 anys després, els fets de la Caputxinada, pels quals van ser represaliats 67 professors i 28 estudiants, serien "impensables" avui dia i formen part d'un "passat superat", encara que va eludir a un "fil vermell" d'unió.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Un terç dels immigrants de ´la Jungla´ de Calais ja han estat evacuats

Les hores prèvies a l'evacuació han estat marcades pels disturbis i la tensió entre policies i...

Dijous serè i sense aigua

Mínimes i màximes descendiran lleugerament

Un terratrèmol de 5,4 graus sacseja el centre d´Itàlia

Un terratrèmol de 5,4 graus sacseja el centre d´Itàlia

L'epicentre s'ha situat a la localitat de Visso i els tremolors s'han pogut sentir a la capital...

Enllaços recomanats: Premis cinema