La secció primera de l'Audiència va frenar ahir, després de quatre hores d'aturada per deliberar, l'intent de les defenses dels principals acusats a Nóos de silenciar el testimoni Miguel Tejeiro, exassessor legal i tributari del grup, a qui van amenaçar de querellar-se contra ell si vulnerava el deure de sigil sobre dades dels seus antics clients Diego Torres i Iñaki Urdangarin.

El tribunal va comminar Tejeiro a contestar, a partir de dimarts, les preguntes de contingut patrimonial sobre Urdangarin i Torres i les seves empreses, però el va exonerar de respondre sobre temes íntims o confidencials. Tejeiro, que va passar d'acusat a testimoni el 9 de febrer, després que Manos Limpias retirés l'acusació contra ell, es va espantar abans-d'ahir quan, després de tres quarts d'hora de declaració, Manuel González Peeters, lletrat de Torres, el va advertir que podia delinquir si revelava informació obtinguda per haver estat advocat dels acusats. Mario Pascual i Pau Molins, defensors d'Urdangarin i la Infanta, van secundar les tesis de Peeters.

Les magistrades, després d'un recés, van informar al testimoni que no l'afectava el sigil professional, atès que no havia estat advocat de Nóos però sí assessor tributari, encara que el van advertir que, com a tal, havia de guardar silenci sobre aspectes íntims o confidencials dels clients. No obstant això, ahir, Tejeiro, després de consultar el seu defensor Cristóbal Martell, va insistir que havia estat advocat dels acusats i que necessitava que el dispensessin del secret professional per testificar, o, en cas contrari, es negaria a declarar fins que la comissió deontològica del Col·legi d'Advocats de Barcelona es postulés. El fiscal Pedro Horrach va demanar la paraula i va acusar els defensors d'abús processal i d'intentar fer callar un testimoni en què Urdangarin i Torres havien descarregat tota la responsabilitat de Nóos.