L'atemptat d'un cotxe bomba ahir al centre d'Ankara va causar almenys 34 morts i 125 ferits, 19 dels quals en estat crític, segons va informar l'oficina de la governació de la capital turca en un comunicat i va confirmar després el govern d'Erdogan. L'explosió es va produir a les 16.35 GMT a la plaça cèntrica de Kizilay, prop del parc Güven i als voltants d'una comissaria i d'una parada d'autobús. En el moment del tancament de l'edició es desconeixia l'autoria dels fets.

Segons el comunicat de l'oficina de governació, la detonació va ser a causa d'un cotxe bomba, la qual cosa inclou la possibilitat d'un explosiu per control remot o un suïcida dins del vehicle. Un total de 23 de les víctimes van morir al lloc dels fets, mentre que quatre persones més van morir a causa de les ferides en direcció a l'hospital, va precisar la governació d'Ankara. Segons l'emissora CNNTürk, tots els ferits van ser traslladats a una desena de clíniques i hospitals. Els cossos sense vida, però, seguien ahir, al moment del tancament de l'edició d'aquest diari, al punt on havien tingut lloc les morts. Per la seva banda, el Consell Audiovisual de Turquia (RTÜK) va vetar l'emissió d'imatges del lloc de l'atemptat, al·legant que estava prohibit "mostrar cossos sense vida".

Instants després de l'explosió, diversos usuaris de les xarxes socials van començar a penjar imatges. Minuts més tard, però, desenes de titulars de comptes denunciaven a Twitter que l'accés a Internet estava bloquejat o saturat.

En aquest sentit, alguns periodistes i els mitjans locals van denunciar per mitjà de les xarxes socials que la policia i el govern d'Erdogan els prohibia parlar amb testimonis de l'atemptat, i els impedia, així, dur a terme la seva feina.

Cinc mesos després

L'atemptat es produeix tan sols cinc mesos després que el país fos l'escenari del pitjor atac de la seva història, que va causar 102 morts, una operació -que es va atribuir al grup gihadista Estat Islàmic- configurada per un doble atemptat suïcida.

L'últim atemptat que el país va rebre va ser el 17 de febrer passat, quan van morir 28 persones i 61 més van resultar ferides després que una bomba explotés al pas d'un comboi militar en una zona residencial de la capital del país, Ankara.